ABS

ABS eli auton lukkiutumaton jarrujärjestelmä on tärkeä osa ajoneuvon aktiivista turvajärjestelmää. Perusideanaan järjestelmä estää ajoneuvon pyöriä lukkiutumasta jarrutustilanteessa. Tällöin ajoneuvon ohjattavuus säilyy kovissakin jarrutustilanteissa. ABS-järjestelmä on Boschin kehittämä ja se patentoitiin jo vuonna 1936, mutta tuotantoon se pääsi kuitenkin vasta 1970-luvun lopussa Mercedes Benzillä. Tällöin siihen kehiteltiin elektroninen ohjausjärjestelmä, joka mahdollisti lukkiutumattomuuden, joka oli sovelias kestävyyden ja nopeuden puolesta sen ajan moottoriajoneuvoihin. Samaisen järjestelmän pohjalta on kehitelty myös ASR-luistonesto- ja ESP-ajonvakausjärjestelmä.

Kokonaisuus muodostuu pyörien nopeuksien tunnistimista, valvontatietokoneesta ja hydraulisesta modulaattorista. Tunnistimet lähettävät tietoa valvontatietokoneelle. Jos renkaan pyörimisnopeus pienenee nopeammin kuin auto voisi hidastua, alkaa järjestelmä automaattisesti pienentää renkaaseen vaikuttavaa jarrutusvoimaa. Liian nopeassa pyörimisessä järjestelmä taas lisää jarrutusta.

Lukkiutumattomat jarrut ovat yleistyneet myös moottoripyörissä ja niitä on mahdollista hankkia lisävarusteina. Moottoripyörässä vauhti hiljenee parhaiten etupyörän jarrulla, mutta joskus etupyörä saattaa lukkiutua, jolloin seurauksena on todennäköisimmin kaatuminen; ABS-jarruilla varustetussa moottoripyörässä pyörä ei lukkiudu jarrutustilanteessa, vaan ohjattavuus säilyy. Moottoripyöräilyssä jarrutuksiin vaikuttaa myös monissa tilanteissa kuljettajan taitotaso, pyörän hallinta. Lisäksi etu- ja takajarrun oikeanlainen käyttö yhdessä ovat avainasemassa. ABS-jarruja testataan vuosittain, ja esimerkiksi Tekniikan Maailma –lehti on testannut lukuisten eri autotyyppien ABS-jarruja ja niiden toimintaa tositilanteessa.

Back to top ·