Auton ostamisen uudet kujeet

Pois lukien valtiovallan autoverojen kanssa taistelun, auton hankkiminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Tästä kiitos kuuluu teknologian kehitykselle ja erityisesti IT-vallankumoukselle, joiden avulla kuluttajien käsissä on entistä enemmän hyödyllistä tietoa. Tämän tiedon avulla kuluttajat pääsevät vertailemaan tuotteiden tietoja, laatua ja ennen kaikkea hintoja. Tästä johtuen autokauppiaiden intressinä on paljastaa ostajille heti alussa oikeat tiedot. Tämä ei tarkoita sitä, että meidän tulisi automaattisesti olettaa, että autokauppiaat eivät normaalioloissa tätä tekisi. Toisaalta autokauppiaiden marginaalit ovat suhteellisen pieniä. Joka tapauksessa, käydään seuraavaksi läpi muutama mielenkiintoinen pointti uuden ajan auton ostamisessa:

Unelmiesi autoa ei tarvitse välttämättä lähteä hakemaan Saksasta. Aikaisemmin ostajien piti hankkia tietoa potentiaalisesta autosta kissojen ja koirien avulla tai mennä jopa paikan päälle. Onneksi nykyään takataskussasi olevasta mobiililaitteesta voit löytää kaiken olennaisen tiedon oikean ostopäätöksen tekemistä varten. Mikään ei ole yhtä turhauttavaa kuin löytää ostamisen jälkeen sama tai jopa parempi vaihtoehto edullisemmalla hinnalla. Vaikka Suomen autokanta muistuttaa enemmän köyhimpien EU-maiden tasoa, markkinoilta löytyy varmasti erinomaisia helmiä, joiden etsimiseen tarvitset lähinnä kärsivällisyyttä sekä oikeat työkalut.

Käytetty auto usein järkevämpi vaihtoehto

Monelle meistä täysin uuden auton ostaminen on tulevaisuuden unelma. Toisaalta uuden auton ostaminen on taloudellisesti ajatellen erittäin huono valinta, sillä uuden ajoneuvon markkina-arvo putoaa välittömästi ajettuasi ulos autokaupan pihasta. Näin ollen käytetyn auton ostaminen tuottaa eniten taloudellista ylijäämää. Käytettyjä autoja ei tarvitse välttämättä enää ostaa yksinomaan autokauppiailta.

Kuten jo aiemmin mainittu, autokauppiaidenkin pitää saada oma siivunsa jo valmiiksi olevista kapeista marginaaleista. Täten lopullinen ostohinta on korkeampi kuin auton oikea arvo. Onneksemme teknologian vallankumous tuo ostajat ja myyjät yhteen: esimerkiksi Nettiauto.com-portaalin kautta potentiaaliset ostajat voivat ottaa yhteyttä yksityisiin myyjiin, jotka eivät välttämättä veloita auton oikean hinnan lisäksi palvelumaksuja, provikoita tai muita sivukuluja.

Älä osta, vaan voita?

car-pokerstars

Mikäli kukkarostasi löytyy Matti, auton hankkiminen saattaa jäädä kaukaiseksi haaveeksi – toisaalta tähänkin ongelmaan on olemassa ratkaisuja. Monet yritykset hankkivat julkisuutta erilaisilla markkinointikampanjoilla, joiden kautta sinäkin voit onnen potkiessa viedä kotiisi uuden auton!

Aikanaan ihmisten piti täyttää kaiken maailman lippuja ja lappuja, jotka sitten täytyi lähettää etanapostilla kampanjasta vastaaville yrityksille. Tämä aikakausi on jo kuitenkin ohi: nimittäin sosiaalisen median avulla yksi ainoa ”tykkäys” eli klikkaus esimerkiksi Facebook-sivuilla tai Twitterin kautta heittää sinut mukaan arvontaan. Toisaalta voit olla varma, että helpohko osanotto kasvattaa myös osanottajien määrää. Toisaalta yhden sivun ”tykkääminen” ei ole suuri vaiva ottaessamme huomioon mitä voit mahdollisesti voittaa. Eli ei muuta kuin tykkäilemään someen (sosiaaliseen mediaan). Voit aloittaa vaikka Kilpailumaailmasta.

pokerstars-ericToki olemassa on myös hieman erikoisempia ja radikaaleja ratkaisuja. Pois lukien laittomat keinot, oman auton hankkiminen onnistuu myös niin sanotuilla bonuspisteillä. Esimerkiksi amerikkalainen Eric Liu onnistui hankkimaan itselleen komean Range Roverin käyttämällä PokerStarsissa ansaitsemansa bonuspisteet. Maailman kuuluisin pokerisivusto PokerStars tarjoaa pelaajille mahdollisuuden kerätä itselleen arvokkaita pisteitä heidän palvelussaan: Kyseisiä pisteitä keräät luonnollisesti pelaamalla nettipokeria PokerStarsin riveissä. Mitä enemmän pelaat, sitä enemmän myös ansaitset bonuspisteitä, joita voit käyttää esimerkiksi turnauksien sisäänostomaksuina – tai kuten Liu, omaan menopeliisi. Pisteet määritellään panosten ja pelipöytien mukaan. PokerStarsin sivustolta löytyy aiheesta myös mainiot suomenkieliset ohjeet.

Yllämainitut keinot vaihtelevat varsin räikeästi, mutta näitä kaikkia yhdistää yksi asia: informaatioteknologian luomat mahdollisuudet tehdä oikeita ostopäätöksiä mahdollisimman hyvillä tiedoilla hyödyttävät kuluttajia. Auton ostaminen on toki suuri sijoitus, ja täten siihen kannattaa myös panostaa suuresti. Älä epäröi käydä läpi kaikkia mahdollisuuksiasi, vaikka jotkut niistä saattavatkin kuulostaa hassuilta.

Post Info

Back to top ·