Autot ja ensiaputarvikkeet

Jokaisessa autossa pitäisi olla Ensiaputarvike. Ensiapulaukku tarvikkeineen voi pelastaa hengen onnettomuuden sattuessa. Monessa Euroopan maassa ensiaputarvikelaukku on pakollinen autossa. Suomessa se ei kuitenkaan vielä ole pakollista. Yleisin kaupassa myytävä ensiapulaukku on punainen, jossa on risti.

ISO suosituksen mukaan ensiapulaukun olisi hyvä olla väriltään vihreä, joka on merkitty valkoisella ristillä. Ensiapulaukkua on kuitenkin suositeltavaa pitää autossa, jotta hädän sattuessa on ensiaputarvikkeet helposti saatavilla. Laukkua kannattaa säilyttää auton sisällä aina samassa paikassa. Yleisin paikka missä ensiapulaukkua säilytetään on auton takakontti. Jos paikkaa muutetaan, voi hädän hetkellä sen löytäminen hidastua. Joissakin ensiapulaukuissa on mukana turvavyöleikkuri. Se on hyvä ottaa laukusta pois ja säilyttää helposti saatavilla. Jos ajat kolarin ja jäät jumiin turvavöihin, et välttämättä saa leikkuria takapenkiltä. Turvaleikkurilla katkaiset turvavyön, jos se jää jumiin kolarin jälkeen.

Ensiapulaukun sisältö

Ensiaputarvikelaukun sisältö vaihtelee sen mukaan, mistä se on ostettu ja kuinka iso se on. Ensiapulaukkuja on monen hintaisia ja ne eroavat varustuksen kattavuudeltaan. Kun ostat autoon ensiapulaukkua, kannattaa ostaa vähän parempi kuin perusmallinen laukku. Mitä isompi laukku on, sitä enemmän siellä on tarvikkeita erilaisiin tilanteisiin. Ensiaputarvikelaukun voi ostaa kaikista isommista tavarataloista, apteekeista ja verkkokaupoista. Ensiapulaukun yleisimpiä tavikkeita ovat laastarit, sakset, erilaisia sidoksia, puhdistusliinoja, kolmioliina sekä lämpöpeite. Tarvittaessa ensiapulaukun sisällön voi myös koota itse. Ensiaputarvikelaukun voi ostaa kätevästi www.ensiaputarvike.fi kaupasta.

Post Info

Back to top ·