Formula 1 -autojen turvallisuus

Formula 1 -autojen nopeudet nousevat parhaimmillaan yli 300 km/h nopeuteen. Kilpailutilanteiden ja kovien nopeuksien vuoksi ollaan autourheilun äärirajoilla, mutta onnettomuuksia sattuu kuitenkin melko harvoin. Kuinka Formula 1 -autot on sitten rakennettu?

Nykyiset Formula1 autot kiihtyvät 0:sta 200:aan noin viidessä sekunnissa ja parhaimmillaan ne kulkevat noin 350 km/h vauhtia. Viime vuosien aikana kisoissa on nähty useita sääntömuutoksia, joista suurin osa tähtää turvallisuuteen, minkä lisäksi käytettävien ajoneuvojen turvallisuutta ja rakenteita on kehitelty. F1-autoissa on erikoisturvavyöt ja -jarrut. Lisäksi paloturvallisuustilanteisiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja polttoainetankkia suojaakin erityinen hiilikuitusuoja, samanlainen suoja suojaa myös ajajia kolaritilanteilta.

Kaikki kisoissa ajavat kuljettavat käyvät läpi testit ja kokeet, joiden perusteella heille myönnetään lisenssi, joka oikeuttaa ajoon F1-luokassa. Heidän tulee osoittaa hyvää autonhallintaa ja myös selviytyä harjoitelluista onnettomuustilanteista.

Vuonna 1994 useiden onnettomuuksien suma sai aikaan sääntömuutoksia lajissa: lyhyellä aikavälillä kuoli useita ajajia, kuten legendaarinen Ayrton Senna ja Roland Ratzenberg. Lisäksi useita kuljettajia loukkaantui vakavasti. Nykyisin kuljettajien turvallisuuteen kiinnitetään huomiota monin keinoin: esimerkiksi radat pyritään suunnittelemaan niin, ettei niillä olisi todella riskialttiita mutkia tai muita kohtia. Mutkiin on asennettu erityiset asvaltoidut tai hiekotetut turva-alueet sekä rengasvallit. Ratoihin on myös sijoitettu hidastemutkia. Uusilla radoilla käytetään useammin asvalttia hiekan sijaan reunuksilla ja mutkissa, sillä se katsotaan olevan turvallisempi ratkaisu kuljettajan kannalta ulos ajotilanteissa.

Joidenkin fanien mielestä viime vuosien muutokset eivät ole olleet lajin viihdyttävyyden kannalta hyviä. samaan aikaan kun riskejä ja kuolonkolareita on pyritty minimoimaan, on joidenkin mielestä kisoista kaikonnut jännitys, joka Formula 1 –kisoissa on aina sen katsojia kiehtonut. Kansainvälinen autoliitto FIA pyrkii kuitenkin muiden toimiensa ohella vähentämään autoilun kuninkuuslajin onnettomuuksia niin kuljettajien, ratahenkilökunnan kuin katsojienkin osalta.

Post Info

Back to top ·