Miten hyödyntää automatkalla kuluva aika?

Tuntien automatkailu kuulostaa puuduttavalta rupeamalta, jonka jättäisi mieluusti väliin, jos teleporttaus olisi mahdollista tiedefilmien lisäksi omassa arjessa. Automatkailuun kannattaa kuitenkin suhtautua positiivisesti ja ottaa siitä irti kaikki sen mahdollisuudet.

Ennen matkaa on hyvä tehdä suunnitelma, johon kuuluu mm. taukopaikat ja eväät. Myös mahdollisiin yllätyksiin, kuten sairastumisiin ja rengasrikkoihin sekä odottamattomiin sääilmiöihin, kannattaa varautua. Automatkan aikana on helppo tehdä monenlaista, sillä verkko mahdollistaa kirjautumisen nettiin joka paikassa. Ajan voikin käyttää hyödyllisesti ja hoitaa kaikki rästiin jääneet velvollisuudet, kuten veroilmoituksen laatimisen, laskujen maksamiset ja lasten Wilma-viesteihin vastaamiset. Sähköpostilaatikon voi samalla siivota turhista posteista ja vastailla unohtuneisiin yhteydenottoihin. Sen jälkeen onkin aika nauttia mukavammista touhuista.

Lue, luo ja kuuntele

Autossa istuessa lukeminen voi olla hankalaa rivien pomppiessa silmissä ja mahdollisrn autopahoinvoinnin koittaessa. Onneksi äänikirjat pelastavat, ja niiden parissa aika kuluu rattoisasti. Kirjastojen palveluiden kautta on tarjolla paljon maksuttomia ja viihdyttäviä lukuhetkiä. Käsityönharrastelijoille automatkailut ovat erinomainen hetki uppoutua luomistyön pariin. Virkkaaminen sujuu hyvin autossakin, sillä siihen ei vaadita paljon tilaa ja sen oppiminen on kuin pyörällä ajo: virkkaus sujuu automaattisesti, kun sen kerran oppii. Virkkaaja voi ottaa tarkemmin täältä vinkkejä edullisista tarvikkeista automatkailun ratoksi. Autoretki tulisi suunnitella kaikkien osallistujien näkökulmasta. Huomioi eri ikäisten musiikkitoiveet, harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. On parempi varata liikaa tekemistä ja eväitä kuin liian vähän.

Pelit ja elokuvat

Perheen pienemmillä on erilainen aikakäsitys. Pitkällä matkalla joko ollaan perillä -kyselyt pidetään aisoissa tabletin avulla, johon kannattaa ladata viihteeksi elokuvia ja pelejä. Mitä pienempi matkustaja, sen lyhyempi on keskittymiskyky yhteen asiaan. Siten mukana oleva tabletti tekee matkustamisesta aikuisillekin miellyttävämpää. Reissu kannattaa ryhdittää tasaisin väliajoin ruoka- ja jaloittelutauoilla, eikä taukojumppakaan ole pahitteeksi. Liikkeen avulla vältetään veritulpat, jäsenien puutuminen ja mielikin pysyy virkeänä. Jokaiselle sopivat kuulokkeet ja korvatulpat ovat hyvä hankinta, tällöin jokainen voi halutessaan vetäytyä päiväunille ja kuunnella halutessaan mitä haluaa muita häiritsemättä. Automatkan aikana meditointi voi olla loistava tapa harjoittaa keskittymiskykyä. Kompakti auto mahdollistaa mukavat hetket pitkällekin retkelle, jos asennoituu ajankäyttöön positiivisesti.

Post Info

Back to top ·