Talvirenkaiden toiminta ja tärkeys

Suomessa talvirenkaiden käytöstä säädetään laissa. Niiden käyttö alkaa 1. joulukuuta, oli maassa sitten lunta tai ei. Kolmen talvikuukauden aikana, joiksi siis lasketaan joulu-, tammi- ja helmikuu, on käytettävä nastoitettuja tai nastattomia talvirenkaita. Nastarenkaita saa käyttää 1.11 – 31.3 välisenä aikana, jos olosuhteet niin vaativat. Talvirengaspakko koskee myös ulkomailla rekisteröityjä autoja, jotka saapuvat Suomeen. Myös Suomesta muihin maihin autolla suuntaavien kannattaa tarkistaa eri maiden ja eri alueiden talvirengasmääräykset ja keliolosuhteet.

Laki edellyttää talvirenkaalta minimissään 3 mm urasyvyyttä, mutta tositilanteissa se ei välttämättä edes riitä: lumisohjossa ajettaessa 80 km/h nopeudella uran tulisi olla 7 mm, jotta pystyttäisiin ajamaan takuulla turvallisesti. Renkaat ovat merkittävässä osassa ääriolosuhteissa ajettaessa ja sään nopeiden vaihteluiden aikana. Suomen ilmasto asettaa autoilijoille omat haasteensa erityisesti talvella sekä vuodenaikojen vaihtuessa. Lumisen tai jäisen kelin kuolemaan johtaneista onnettomuuksista jopa 40 % on liittynyt renkaisiin. Niiden huono kunto, väärä asennus tai väärät rengaspaineet ovat keskeisimpiä riskitekijöitä teillämme.

Rengastyypit jakaantuvat kahteen tyyppiin, eli nastarenkaisiin ja nastattomiin. Nastattomista käytetään myös nimitystä kitkarenkaat. Renkaan toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tienpintaan kiihdytyksen ja jarrutuksen yhteydessä. Kitkarenkaat eivät kuitenkaan sovellu ympärivuotiseen käyttöön nastattomuudesta huolimatta. Kitkarenkaan etuna on, että sillä on mahdollista ajaa jo vaihtelevissa keleissä alkutalvella ja kevään korvalla. Monissa Euroopan maissa nastarenkaat on kielletty, mutta näiden maiden kitkarenkaat poikkeavat usein rankemmissa olosuhteissa käytettävistä kitkarenkaista. Kitkarenkaan pito jäisillä pinnoilla tai jäällä on nastarenkaita huonompi. Nastarenkaat taas ovat parhaimmat juurikin jäisillä keleillä: nastat estävät tehokkaasti auton liukumisen. Nastat aiheuttavat jonkun verran teiden kulumista, mutta haitat ovat pienet verrattuna vältettyihin onnettomuuksiin.

Back to top ·