Turvavyön toiminta

Turvavyö lasketaan osaksi auton passiivisia turvavarusteita. Sen käyttö on Suomessa laissa määritelty ja sen käytön laiminlyönnistä sakotetaan. Varsinkin taajama-ajoissa turvavyö suojelee usein suuremmilta vahingoilta, mutta kovissa nopeuksissa se toimii suojana yhdessä muiden auton turvarakenteiden kanssa. Turvavyö pitää matkustajan paikoillaan törmäyksessä ja estää hengenvaaralliset osumat.

Yleisin käytössä oleva turvavyö on kolmepistevyö, kun taas kaksipistevyötä käytetään joskus takapenkin keskipaikalla. Neli- ja kuusipistevöitä käytetään yleisesti autourheilussa. Kolmepistevyö kulkee rinnan yli ja lantion kohdalta poikittain; se on kaksipistevyötä parempi vaihtoehto, sillä se pitää myös matkustajan ylävartalon paikoillaan törmäyksissä, kun kaksipistevyö kiristää vain lantiolta ja antaa törmäystilanteessa mahdollisuuden kovaan etuliikkeeseen. Nelipistevyötä pidetään parhaimpana törmäyksissä ja erityisesti auton katolleen pyörähtämistilanteissa, mutta henkilöautojen kohdalla ongelmana on löytää neljännen pisteen kohta autosta.

Törmäystilanteissa turvavyön rulla lukkiutuu, minkä saa aikaan nopea riuhtaisu. Monissa turvavöissä on myös kiristin, joka kiristää vyötä automaattisesti, ettei matkustaja pääse liikkumaan törmäystilanteessa. Kiristin toimii yleensä yhteistyössä auton turvatyynyn kanssa ja estää matkustajaa osumasta kovaa edessä olevaan esteeseen.

Ajoneuvojen turvalaitteita ei saa mennä muokkailemaan itse, sillä ne on kehitetty toimimaan aukottomasti juurikin törmäystilanteissa. Muuntelusta tai laitteiden sorkkimisesta seuraa aina rangaistus. Turvavyön käyttö vähentää liikennekuolemia huomattavasti, joten sen käytöstä on säädetty tarkasti lakiin. Lähtökohtaisesti jokaisen tulee käyttää turvavyötä liikkuvassa autossa; ainoastaan muutamat erikoiset kuljetustehtävät ja erikoistilanteet antavat myönnytyksen ajoon ilman turvavyötä.

Back to top ·