Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan on nuorekkaan näköinen, mutta käyttöominaisuuksiltaan se sopii erinomaisesti kenelle tahansa. Auto korvasi sarjan entisen Plus-mallin, joka oli hieman kookkaampi ja tavaratilaltaan suurempi. Uusi Sportsvan on linjakkaampi ja sopii paremmin myös kaupunkiajoon. Plussaan verrattuna Sportsvan on aavistuksen pidempi mutta matalampi. Volkswagen Golf Sportsvan on Euro NCAP 2014 testien menestynein tila-auto.

Sportsvanin kyytiin on helppo nousta, sillä korkeutta on tarpeeksi ja apuna on myös apukahva. Tämä tekee autosta mielekkään myös huonojalkaisille ja vanhuksille. Ohjaamo on selkeä ja etuistuimien edessä on miellyttävästi tilaa, auto on sisältä avara. Takapenkkitilaa on riittävästi verrattuna moniin muihin uusiin autoihin, joissa takapenkin jalkatilasta ja korkeudesta on hieman nipistetty. Auto on linjakas sekä käytännöllinen ja tarjoaa hyvät tilat, joita on mahdollista muunnella. Siinä on kiinnitetty huomiota myös pieniin mukavuuksiin, kuten takapenkin laskettaviin pieniin pöytiin ja juomamukin paikkaan sekä keskinojaan.

Vakiovarusteisiin kuuluvat laajennettu tasauspyörän lukitus, monitörmäysjarru, seitsemän turvatyynyä, sähkötoiminen seisontajarru, viiden tuuman kosketusvärinäyttö ja muunneltava tavaratilan pohja. Sportsvanissa on myös uusi turvallisuusvaruste, kaistanvaihtoavustin eli Blind Spot Assister. Järjestelmä varoittaa ohitustilanteessa kuljettajaa takaa sivulta eli niin sanotusta kuolleesta kulmasta tulevasta liikenteestä. Sama järjestelmä varoittaa kuljettajaa myös parkkiruudusta peruutettaessa takaa tulevasta risteävästä liikenteestä. Mikäli kuljettaja ei reagoi varoitukseen, pyrkii auto tekemään hätäjarrutuksen, jotta onnettomuudelta vältyttäisiin.

Post Info

Back to top ·